Butiksägare försvunnen i tre månader

INRIKES

Brott. Det är nu tre månader sedan en butiksägare från Svenljunga försvann. Tre personer är häktade, misstänkta för människorov. Chansen att mannen är vid liv är liten, enligt polisen.

Det var i maj som mannen i 40-årsåldern, som är hemmahörande i Svenljunga men driver en butik i en halländsk ort, försvann. Förgäves har polisen tillsammans med organisationen Missing People letat efter honom. Inom de närmaste veckorna planerar Missing People en ny sökinsats, rapporterar SVT Nyheter Halland.

Flera förhör har hållits med de tre män, i 25-45-årsåldern, som tidigare i somras häktades vid Varbergs tingsrätt, misstänkta för människorov.

– De nekar till brott. Vad de säger i förhör vill jag inte gå in på, säger Lars-Gunnar Perlinger som är utredningsledare vid polisens rotel för grova brott i Halland.

Männen har i omgångar omhäktats, eftersom utredningen pågår.

– Vi närmar oss vad som kan ha hänt men samtidigt så finns det en hel del luckor att fylla, säger Lars-Gunnar Perlinger och tillägger att utredningen försvåras av att mannen inte har hittats.

Chansen att han hittas vid liv är liten, enligt polisen.

– Jag utesluter ingenting men jag har svårt att tänka mig att han skulle vara vid liv. Med tanke på att vi misstänker att han har blivit bortförd mot sin vilja, säger Lars-Gunnar Perlinger till TT.

FAKTA

Detta har hänt

1 maj: Mannen försvinner.

7 maj: Organisationen Missing People hittar mannens bil som står parkerad i Ullared. Det är oklart när bilen parkerades där.

Juni: Tre män anhålls och häktas senare, misstänkta för människorov.

En kvinna anhålls också, men släpps senare. Hon är fortfarande misstänkt för medhjälp till människorov.

Det finns en polisanmälan mot mannen som nu är försvunnen, där han anklagas för bedrägeri. Den som anklagar honom för bedrägeri är en av de nu häktade männen.

Internationella åklagarkammaren i Göteborg har hand om målet. Något som brukar vara fallet när det gäller till exempel människorov eftersom det kan finnas förgreningar utanför Sverige vid denna typ av brott.

Källor: Internationella åklagarkammaren i Göteborg och polisen

TT