Misstänks för omfattande krogförskingring

INRIKES

Brott. Mannen skötte den dagliga driften i restaurangföretaget och hade tillgång till kassaskåpet där dagskassorna placerades. Nu åtalas han vid Uddevalla tingsrätt misstänkt för grov förskingring sedan närmare 440 000 kronor i kontanta medel ska ha försvunnit från företaget och inte ha tagits upp i redovisningen.

Förskingringen från företaget som verkade i Bohuslän, ska enligt åtalet ha pågått under ett halvår 2013. Den misstänkte, som är i 35-årsåldern, ska genom sitt uppdrag i företaget ha haft hand om den aktuella summan - men aldrig redovisat den.

I bevisningen ingår bland annat flera vittnen som förklarat att den misstänkte ensam hade tillträde till det kassaskåp där restaurangens dagskassor förvarades. Mannen ska också ha "lånat" pengar ur dagskassan och dessutom ska det ha "försvunnit" pengapåsar på grund av problem med ett kontanthanteringsföretag. Ett bokföringsutdrag i förundersökningen visar också att endast 414 000 av de kontanta betalningarna i företaget satts in på banken medan de 439 000 kronorna försvunnit.

Mannen nekar till anklagelserna.

TT