Påkörd sjuåring har livshotande skador

INRIKES

Brott/Olycka. Grannar berättar att bilar kör alldeles för fort förbi platsen där sex barn blev påkörda utanför Tierp.

En sjuårig flicka vårdas för livshotande skador.

Olyckan inträffade i Pilbo utanför Tierp i går, då sex barn blev påkörda av en man i 80-årsåldern. Utöver flickan, som har livshotande skador, har en fyraårig pojke allvarliga skador som inte bedöms som livshotande.

Ytterligare två barn har vårdats för lindriga skador men har fått åka hem, enligt Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Misshandlades

Mannen som körde på barnen ska efter händelsen ha blivit misshandlad av vuxna som skyndat till olycksplatsen, skriver Upsala Nya Tidning.

– I tumultet som uppstod ska han ha fått flera slag i ansiktet. En anmälan om misshandel är upprättad, säger Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen, till tidningen.

Mannen chockades svårt av händelsen och har ännu inte kunnat förhöras.

Grannar som satt hemma hörde en dov smäll varpå en gråtande, skrikande flicka sprang fram till deras hus.

Leksakstraktor

Tillsammans med andra personer hjälpte de barnen. Vid sidan av vägen låg en sönderkörd leksakstraktor. Till SVT Nyheter Uppsala säger grannarna att de upplever att bilar håller för hög hastighet förbi husen.

– Bilarna kör alldeles för fort här. Det bor flera barn längs vägen och det skulle behövas en fartbegränsning här, säger en av grannarna.

Polisen tror att barnen lekte på eller vid sidan av vägen när olyckan inträffade. Föraren har ännu inte blivit delgiven någon misstanke om brott eftersom omständigheterna runt olyckan fortfarande är oklara.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM