Trafikpoliser livräddare efter kanotolycka

INRIKES

Olycka. Polispatrullen skulle egentligen göra en trafikkontroll i Örserum utanför Gränna. Istället fick de med hjälp av en kräftfiskare rädda tre ungdomar som hamnat i vattnet när deras kanot vält, berättar P4 Jönköping.

– De blev verkligen dagens hjältar. Ungdomarna hade legat i vattnet en stund och var ordentligt nedkylda när poliserna kunde dra upp dem, säger Jönköpingspolisens pressinformatör Björn Öberg till TT.

De tre ungdomarna - en 12-åring och två 15-åringar - hamnade i vattnet drygt 500 meter från land. Barnens föräldrar som paddlade i en annan kanot försökte få upp dem men lyckades inte.

– Poliserna blev uppmärksammade på vad som hänt och rusade ned till stranden. Där träffade de på en annan person som just skulle ge sig ut och fiska kräftor. Poliserna hoppade i och kräftfiskaren rodde så att de snabbt kunde ta sig ut till ungdomarna. Det var en väldig tur att ungdomarna hade flytvästar på sig och att polispatrullen fanns på plats. Annars vet man inte hur det hade gått, säger Björn Öberg.

TT