Två anställda sköts under rån i Malmö

INRIKES

Brott. Två anställda i en butik i Malmö sköts i samband med ett rån. Tre eller fyra personer stormade in - och flydde sedan kvickt.

– Det är relativt ovanligt att det skjuts vid rån, säger Calle Persson vid polisen i Malmö.

Skottlossningen inträffade i Södra Sofielund i Malmö. Vittnen slog larm om skottlossning vid 15.30-tiden på fredagen och patrullen som kom till platsen hittade de två skottskadade männen.

Det var tre eller fyra män som stormade in i butiken och hotade personalen, enligt polisen.

– De skrek "var är pengarna, var är pengarna" och sedan sköt han mig, först i ena foten, sedan den andra, berättar butikens ägare till Kvällsposten.

Gärningsmännen flydde sedan. Enligt uppgifter till flera lokala medier ska flera personer ha setts springa från platsen, men polisen har inte fastställt hur många som skjutit och hur många skott som avlossats.

Platsen spärrades av i väntan på utredningspersonal.

I nuläget har polisen inga misstänkta. Skadeläget för de beskjutna är även oklart, men båda var talbara när de fördes med ambulans till sjukhus.

Calle Persson, polisens presstalesperson i region Syd, säger att det är relativt ovanligt att skjutningar inträffar i samband med rån. Nu förhör man vittnen och går igenom annat material.

– Vi har tagit in material från övervakningskameror, säger han.

TT