Skyllde på svart magi - döms för mordbrand

INRIKES

Brott. En 29-årig man i Malmö har dömts till två års fängelse för mordbrand. Det var den 15 maj som mannen ska ha startat en eld i lägenheten, belägen i stadsdelen Rosengård, där han bodde tillsammans med sin pappa.

När 29-åringen samma dag togs in till arresten berättade han för arrestantvakten att han hade startat elden, enligt vakten eftersom "han var trött på allt, han vill se hela världen brinna". Senare tog mannen tillbaka sitt erkännande och ändrade sin historia.

I tingsrätten sade mannen att han trodde sig ha utsatts för någon slags förhäxning, och att han under svart magi hade kontakt med en gärningsman som kunde styra hans tankar. I tidigare förhör hade han även talat om en maskerad man som skulle ha sagt till honom att ta på sig dådet, men i tingsrätten uppgav 29-åringen att den maskerade mannen kan ha varit en hallucination.

Enligt det rättpsykiatriska utlåtandet led mannen, som har ett omfattande narkotikamissbruk och sedan många år lider av psykisk ohälsa, inte av någon allvarlig psykisk störning. Han döms även för snatteri och ringa narkotikabrott.

TT