Ännu ingen gripen för skjutning i Göteborg

INRIKES

Brott. En man har blivit skjuten i stadsdelen Frölunda i Göteborg.

Ingen har ännu gripits.

– Han hittades i eller i anslutning till Bergkristallsparken, med vad som verkar vara skottskador, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisregion Väst, till TT.

Polisen larmades till platsen strax före klockan 22 av flera personer i området som hade hört skottlossning. Hundpatruller har hittat tomhylsor.

Polisen jagar två misstänkta gärningsmän som har flytt från platsen i en mörk personbil. Enligt vittnen var de misstänkta gärningsmännen mörkklädda, säger polisen.

Skadeläget på den skjutna mannen är okänt. Han har förts till sjukhus. Enligt polisen är han mellan 20 och 30 år gammal.

En förundersökning inleds med rubriceringen försök till mord.

Strax före klockan 00.30 natten mot fredagen hävde polisen sina avspärrningar efter att man samlat in de fynd som hittats vid platsen, skriver GP.

– Vi har flera vittnen och de kommer naturligtvis att lämna fler detaljer under förhör och de olika förhören kommer komplettera varandra. Vi har poliser med god person- och lokalkännedom i dessa områden, det går inte utesluta att de kan få en bättre bild av vad som har hänt utifrån signalement och att uppgifter från olika personer pusslas ihop, säger Brehm till tidningen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM