Tre åtalade för mord och mordförsök

INRIKES

Brott. Tre män har åtalats vid Borås tingsrätt för ett mord och två mordförsök. Enligt uppgifter till Borås Tidning var det ett fall av så kallad bötning som gick snett.

Det var på kvällen den 22 mars som polisen larmades till Hässleholmen i Borås. Där hittades tre män, i åldern 18 till 22 år, med svåra knivskador. En av dem avled senare och en av de skadade hade fått ett tiotal knivhugg.

– Genom de överlevandes berättelser, med stöd av vittnen och tekniska fynd tycker jag bevisläget är gott, säger åklagaren Patrik Tilly.

Två män greps några veckor senare och har sedan dess suttit häktade. En tredje misstänkt häktades i sin frånvaro och anmälde sig själv till polisen i mitten av maj.

Upprinnelsen till händelsen är ett möte i en trappuppgång i Hässleholmen, ett område som av polisen klassas som "särskilt utsatt". Exakt vad som hände är oklart men enligt Borås Tidning handlar det om bötning, en slags utpressning av verkliga eller påhittade skulder.

– Det finns en gängkultur i området, säger Patrik Tilly.

De tre åtalade männen, som alla är i 25 årsåldern, förnekar brott.

En fjärde man sitter också häktad i ärendet. Han åtalas för skyddande av brottsling och tillsammans med två av de övriga för egenmäktigt förfarande.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM