Även Rajabi överklagar Arbogadomen

INRIKES

Brott. Mohammad Rajabi, som dömts för mord och mordförsök i det så kallade Arbogafallet, överklagar tingsrättens dom och vill få ett kortare fängelsestraff.

Rajabi dömdes i augusti i år till 14 års fängelse, utvisning och förbud att återvända till Sverige för mordet på den så kallade Arbogakvinnans, Johanna Möllers, pappa. Han dömdes även på mordförsök på ex-flickvännen Möllers mamma. I sin överklagan skriver han vill att hovrätten skall ge honom ett kortare fängelsestraff och att han inte skall utvisas. Han menar att tingrätten inte har tagit hänsyn till omständigheter som han anser borde vara förmildrande.

Även Johanna Möller, som också hon dömdes för mord och mordförsök på föräldrarna samt anstiftan till mord på sin make, har överklagat och vill att samtliga åtalspunkter ogiltigförklaras.

Makens åtta anhöriga har överklagat skadeståndsdelen, och kräver 100 000 kronor vardera för psykiskt lidande. Tingsrätten ansåg att sex av dem har rätt till 75 000 kronor var, och lämnade två syskon utan ersättning.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM