Misstänkt från Landvetter släppt

INRIKES

Brott. En man i 20-årsåldern, som i går greps med ett misstänkt föremål på Landvetters flygplats, är inte längre brottsmisstänkt. Enligt ett pressmeddelade har åklagaren beslutat att häva anhållandet av mannen, som tidigare misstänktes för försök till allmänfarlig ödeläggelse.

"Det föreligger inte längre sannolika skäl för brottsmisstanken. Analys av de misstänkta föremålen har gjorts under dagen och mannen är inte längre misstänkt för brott", meddelar Åklagarmyndigheten.

Erik Nord, polisområdeschef i Storgöteborg, ledde utredningen under torsdagen. Han säger nu till SVT Väst att det mannen hade med sig inte såg ut som sprängmedel.

– Det får egentligen förundersökningen svara på men det såg ut att vara matvaror, säger Erik Nord.

Mannen greps i går, sedan den tekniska utrustningen vid säkerhetskontrollen givit utslag för någon form av sprängmedel. Delar av flygplatsen spärrades av i väntan på att hans bagage skulle undersökas.

Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten och Aftonbladet var det sprängmedlet TATP, som de senaste åren har använts vid flera stora terrordåd i Europa, som flygplatsutrustningen gav utslag för.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM