Flygkapare missnöjd med Janukovytj

avTT-Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:

Ukrainska rättsmyndigheter har inlett en terrorutredning mot den man som försökte tvinga ett flygplan på väg till Turkiet att i stället flyga till Sotji där världsledare samlats för invigningen av de olympiska spelen.

– Vi har startat en utredning om misstänkt försök att genomföra en terrorhandling och försök att kapa ett flygplan, sade den ukrainska säkerhetstjänsten chef Maxim Lenko till journalister i dag.

Det var igår kväll som ett passagerarplan med 110 passagerare från Ukraina tvingades att landa i Istanbul i Turkiet, sedan ett kapningsförsök ombord på planet stoppats.

En av passagerarna krävde att planet skulle flyga till OS-staden Sotji. Enligt obekräftade uppgifter påstod kaparen att det fanns en bomb ombord på planet.

Enligt Lenko ska den ukrainska mannen - som enligt vittnen vid tillfället var i ett tillstånd av höggradig berusning - ha uttryckt djup ovilja mot president Viktor Janukovytj och den ryske presidenten Vladimir Putin.

Turkiskt stridsflyg eskorterade planet till flygplatsen och turkiska specialstyrkor kunde kort därpå ta sig ombord på planet och gripa den misstänkta kaparen.

Publicerad: