Detta hände i de tidigare debatterna

USA. Debatten i Las Vegas är den tredje och sista mellan Republikanernas Donald Trump och Demokraternas Hillary Clinton före presidentvalet den 8 november. Här är en kort sammanfattning av de tidigare debatterna:

Debatt 1 hölls på Long Island i New York den 26 september:

Hillary Clinton och Donald Trump rök samman om frihandel, skatter, vapen, terror och den andres omdöme. Trump sade att han inte tänker offentliggöra sina deklarationer förrän Clinton visar upp de 33 000 mejl från sin privata server som Trump säger att hon raderat. Clinton kontrade med att säga att motståndaren kanske inte är så rik som han säger. Kandidaternas vitt skilda verklighetsuppfattning blev tydlig: När det gäller jobbskapande förordade Clinton innovation och miljövänlig energi medan Trump vill ta tillbaka tillverkning från Kina och Mexiko. Clinton framstod allmänt som mer påläst än Trump, hon hade skarpare attacker och en majoritet av bedömare korade henne till segrare. Trumps envetna snörvlande under sändningen blev en snackis.

Debatt 2 hölls i St Louis i Missouri den 9 september:

Stämningen var om möjligt än mer hätsk och Trump och Clinton tog inte varandra i hand vid debattens början. Kort före sändningen hade Trump hållit en presskonferens med kvinnor som anklagat expresident Bill Clinton för sexuella övergrepp och två dagar tidigare publicerades den uppmärksammade videon där Trump ägnar sig åt sexistiskt skryt. Men Clinton lyckades inte använda inspelningen mot sin rival så effektivt som många trodde - även om hon sa att videon visar "exakt vem Trump är". Affärsmannen var disciplinerad, till skillnad från den första debatten missade han inte att attackera Clinton för Benghazidåden och den privata e-postserver hon hade under tiden som utrikesminister. Trump kallade Clinton för "djävulen" och sade att hon borde sitta i fängelse. Clinton fick ett övertag när de två diskuterade utrikespolitik och Syrien, men bedömare anser ändå att Trump segrade och lyckades stoppa sin kampanjs värsta blodflöde.

TT

Publisert:

Ämnen i artikeln