Ingen återupptagen evakuering av Aleppo

UTRIKES

Syrien. Evakueringen av människor från de sista rebellkontrollerade områdena i östra Aleppo ska återupptas, fortsätter parterna att säga.

Men utifrån sett händer ingenting.

Evakueringen ska återupptas parallellt med evakueringen av några andra rebellbelägrade shiamuslimska byar och städer. Det uppger en syrisk regeringstalesperson, enligt Reuters.

– Man har kommit överens om att fortsätta evakueringen från östra Aleppo parallellt med evakueringen av sjuka och skadade från Kefraya och Foua och vissa från Zabadani och Madaya.

En karavan med bussar är på väg från Aleppo till byarna för att evakuera civila, uppger en nyhetskanal knuten till den shiamuslimska libanesiska rörelsen Hizbollah tidigt på lördagen, men ingen evakuering sågs av under dagen.

På fredagen stoppades evakueringen från östra Aleppo sedan shiamuslimska Iran krävt att skadade även från byarna ska hämtas. Tusentals civila har tillbringat natten i utbombade hus i östra Aleppo och väntat på att evakueringen ska återupptas, enligt AFP.

Uppgifterna om hur många som finns kvar i östra Aleppo varierar mellan 30 000 och 50 000. Tusentals människor lämnade området med bussar och ambulanser innan evakueringen stoppades, men det exakta antalet är oklart.

TT-Reuters-AFP