Utrikes

En skadad i nytt danskt skottdrama

UTRIKES

Köpenhamn. En man sköts på lördagskvällen i ryggen på Nörrebro i Köpenhamn. Tre män har anhållits misstänkta för skottdramat. Männen bar skottsäkra västar när de greps och polisen misstänker ett samband med gängkriget i området.

– Vi vet det inte med hundra procents säkerhet men vi arbetar utifrån teorin att det finns en koppling till uppgörelser mellan kriminella gäng, säger vice politiinspektör Henning Schmidt.

Skottlossningen inträffar bara dagen efter att en En 25-årig man sköts ihjäl i samma stadsdel. Då avlossades ett tiotal skott från en silverfärgad skåpbil, som försvann med tre-fyra misstänkta gärningsmän.

Sedan augusti förra året har 28 gängrelaterade skottlossningar inträffat i Köpenhamnsområdet, sex förbipasserande har skottskadats och Köpenhamnspolisen har inrättat en speciell insatsstyrka mot gängkriminalitet.

Den 32-årige mannen som skadades i lördagens skottlossning och nu vårdas på Rigshospitalet med livshotande skador verkar dock inte ha någon koppling till kriminella gäng.

– Det ser ut som ett missförstånd. Så vitt vi vet tillhör han inte gängmiljön utan ser ut att vara ännu ett oskyldigt offer, säger Henning Schmidt.

TT-Ritzau

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes