Utrikes

Minst tio kroppar i ny massgrav

UTRIKES

Dhaka. Det blodiga facit efter den gångna veckans oroligheter i Bangladesh rullas nu upp och på lördagen hittades ytterligare en massgrav i en militärförläggning i huvudstaden Dhaka.

Minst tio kroppar påträffades, vilket innebär att dödssiffran på lördagen var upp i 76 enligt officiella källor i det sydasiatiska landet. Men enligt myndigheterna lär fler döda hittas i massgraven.

– Hittills har vi tagit upp tio döda, men det finns fler som vi måste gräva ut. Förruttnelsen är dock långt framskriden och många av kropparna är stympade, förklarade räddningsinsatsens chef Sheikh Mohammad Shahjalal på lördagen.

I fredags hittades den första massgraven i militärförläggningen med sammanlagt 38 kroppar och ytterligare 28 döda har påträffats på andra platser i förläggningen.

Flertalet döda är militärbefäl av något slag.

Revolten inom BDR (Bangladesh Rifles) uppges ha berott på missnöje över de interna förhållandena och utlöstes av att en begäran om högre lön, matsubventioner och ledigheter nyligen avslagits. BDR tillhör inte armén men leds i huvudsak av arméofficerare, som i många fall är djupt impopulära bland manskapet.

En av dem som hittades döda i fredags var BDR:s högste chef generalmajor Shakil Ahmed.

TT-AFP

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes