Mördade och styckade fyra för guldmynt

Publicerad:

Frankrike. En kofot som dödade fyra familjemedlemmar.

En styckning av offren som skakar Frankrike.

Ett motiv fött i en arvstvist om guldmynt.

– Mycket återstår att utreda, konstaterade åklagaren Pierre Sennes vid en presskonferens i Nantes på måndagen och gav detaljer kring ett brott som går rakt in i den franska kriminalhistorien.

Den 16 februari anmäldes familjen Troadec i Nantes försvunnen: Pappa Pascal, 49, mamma Brigitte, 49, sonen Sebastien, 21, och dottern Charlotte, 18.

Polisen fann blodspår i hemmet och tecken på att någon försökt få bort dem.

En mordutredning inleddes. Den 1 mars fann en joggare Charlottes hälsokort i ett par jeans i en skog i Bretagne, nästan 30 mil bort. Dagen efter hittades två böcker tillhörande Pascal.

Erkänt allt

Men det verkliga genombrottet blev dna-spår efter Hubert Caouissin i familjens hem och i Sebastiens bil. Han var tidigare gift med Pascals syster Lydie.

Ställd inför faktum började ex-svågern sin bekännelse av en makaber historia som håller nationen i ett järngrepp.

Den 16 februari tog sig Caouissin till familjens hus för att "inhämta information". Han reds av ett agg sprunget ur ett decennielångt familjebråk om ärvda guldmynt.

Enligt Caouissin skulle guldet ha delats av alla i familjen, men Pascal hade behållit mynten för sig själv.

Caouissin tog sig in i huset och började rota runt. Pascal hörde ljudet och kom ner från ovanvåningen med en kofot. Ex-svågern avväpnade honom och slog sedan ihjäl alla fyra.

Fick hjälp

Nästa dag städade han upp huset och lastade in kropparna i Sebastiens bil. Han berättade för ex-frun Lydie, den mördade Pascals syster, om saken och hon hjälpte under kommande dagar till med att göra sig av med kropparna.

– Det förefaller som att kroppsdelar grävts ner eller bränts upp, sade åklagaren med tillägg att de platserna ännu inte är funna.

Paret sitter nu gripet i Brest, där de bor. Staden ligger nära de första fyndplatserna i skogen.

TT-AFP

Publicerad: