Egyptair-plan kan ha sprängts

UTRIKES

Egypten. Spår av sprängämnen har hittats på kvarlevor av personer som befann sig ombord på det Egyptair-plan som försvann över Medelhavet den 19 maj i år. I kraschen omkom 66 personer.

Haverikommissionen, som har gjort fyndet, ska lämna över fallet till den egyptiska åklagarmyndigheten. Planet var på väg från Paris till Kairo när det fattade eld och kraschade i östra Medelhavet.

De två svarta lådorna som fanns ombord på planet hittades så småningom, den ena hittades den första juni och den andra drygt två veckor senare. Efter att ha undersökt lådorna kunde haverikommissionen konstatera att planet börjat brinna innan det kraschade.

I slutet av juni öppnade åklagarmyndigheten i Paris en utredning om dråp i samband med kraschen. Då misstänkte man inte att ett terrordåd låg bakom.

Flyg MS804 försvann omkring 280 kilometer från den egyptiska kusten. Ombord fanns 56 passagerare och 10 besättningsmän. Bland passagerarna fanns 30 egyptier, 15 fransmän, två irakier och en medborgare från respektive Tchad, Sudan, Saudiarabien, Kuwait, Algeriet, Storbritannien, Belgien, Kanada och Portugal.

TT-AFP