Donald Trump

Man gripen efter bombhot mot Vita huset

UTRIKES

USA. Säkerheten vid president Donald Trumps bostad och arbetsplats Vita huset har höjts för tredje gången på två veckor. Detta efter ett bombhot som framförts vid en säkerhetskontroll.

En person har gripits efter att ha kört upp till en säkerhetskontroll utanför Vita huset i Washington DC i USA och påstått sig ha en bomb i bilen, rapporterar nyhetskanalen CNN.

Enligt CNN är det inte bekräftat att det fanns något sprängmedel i bilen, men säkerheten vid Vita huset har förstärkts och bilen undersöks, bland annat med hjälp av en robot. Flera kvarter runt Vita huset har spärrats av och brandbilar och polisbilar syns vid området.

President Trump är dock inte i Vita huset, han är i Florida över helgen.

Gripandet skedde strax efter 23 på lördagen lokal tid, bara timmar efter att en annan person rapporterades ha hoppat över ett cykelställ vid området och närmat sig stängslet som omgärdar fastigheten. Inkräktaren lyckades inte ta sig över stängslet innan två Secret Service-agenter tacklade ner och grep personen, i vad som räknas som en buffertzon mellan Vita huset och trottoarerna på gatan utanför. Nyhetsbyrån AFP skriver att i det fallet hittades inget vapen.

Secret Service, som har hand om presidentens livvaktsskydd, är pressat sedan det blivit känt att en annan inkräktare, som häromveckan tog sig ända fram till Vita huset, befann sig på området i 16 minuter innan han greps. Detta trots att flera larm löste ut när han klättrade över staketet. Vid det tillfället, sent på kvällen den 10 mars, var Donald Trump i Vita huset. Secret Service har sagt att personalen är "extremt besviken och ledsen" över det inträffade. Den inkräktaren riskerar tio års fängelse.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes

/

Donald Trump

ÄMNEN I ARTIKELN

Donald Trump