CIA-chefen: Trump bör vakta sin tunga

Publicerad:

USA. Avgående CIA-chefen John Brennan varnar den tillträdande presidenten Donald Trump för att frikänna Ryssland från anklagelserna om hackningsattacker som amerikanska underrättelsetjänster framfört. Han uppmanar också Trump att vakta sin tunga.

– Spontanitet är inte någonting som skyddar nationella säkerhetsintressen, så därför när han talar eller reagerar, se till att han förstår att konsekvenserna och inverkan på USA kan bli djupgående, sade Brennan i "Fox News Sunday".

Det handlar om mer än bara Trump, det handlar Amerikas förenta stater, tillade han.

Därmed blottlade Brennan de tilltagande spänningarna mellan Trump och underrättelsetjänsterna, som han har kritiserat och snart kommer att styra över. Brennan ifrågasätter också budskapet det sänder till omvärlden, om den valde presidenten basunerar ut att han saknar förtroende för USA:s egna underrättelsetjänster.

Trump bör, när han väl avlagt eden på fredag, tänka sig för innan han fäller sina kommentarer, sade Brennan med syftning på hans till synes spontana uttalanden på Twitter.

– Vad jag finner skandalöst är att likna underrättelsetjänsten vid Nazityskland. Jag blir väldigt kränkt av det, sade han.

TT-Reuters

Publicerad: