Romney tycks knappa in i Ohio

Publicerad:
Uppdaterad:

Portsmouth, Ohio. Republikanske presidentkandidaten Mitt Romney tycks gå framåt i Ohio, en av delstaterna där inget av de båda partierna brukar kunna räkna med säker vinst. Obamas försprång i opinionen har krympt rejält.

Före den första debatten med president Barack Obama låg Romney klart efter i Ohio. Sedan dess har presidentens försprång krympt till 1,3 procentenheter, enligt en sammanställning av de senaste opinionsmätningarna som oberoende Real Clear Politics gjort.

Ingen republikan har hittills vunnit presidentvalet utan att segra i Ohio.

I sociala medier har däremot Obama ett försprång. 30,8 miljoner har tryckt på gilla-knappen på hans Facebooksida medan Mitt Romney kan räkna in 9,3 miljoner fans där.

På Twitter följs Obama av 20,8 miljoner jämfört med 1,4 miljoner för Romney, som å sin sida började twittra först två år efter presidenten. Den senare leder även på Google+, Youtube, Instagram och Pinterest som är ett av de senaste fenomenen inom sociala medier, rapporterar AFP.

Pengarna som samlats in för de båda kandidaternas och partiernas valkampanjer har hittills passerat 1,3 miljarder dollar, enligt en sammanställning som The Washington Post gjort. Liksom i kampanjen 2008 har Obama-lägret överlägset flest givare som bidrar med mindre summor.

TT-Reuters

Publicerad: