Kim Jong-Un rasar mot Obama - igen

Publicerad:
Uppdaterad:

Seoul. Nordkoreas ledare Kim Jong-Un säger att landet inte kommer att sitta med armarna i kors medan "galna hundar skäller om" att förgöra landets socialistiska system. Han tillägger att folket i hans land håller socialismen kärare än sina egna liv, uppger landets statliga nyhetsbyrå KCNA.

Kommentarerna är uppenbarligen en reaktion på den amerikanske presidenten Barack Obamas nyligen gjorda uttalanden om att den nordkoreanska regimens dagar är räknade. Från nordsidan har spådomen tidigare avfärdats som "inget annat än en dålig förlorares usla klagande".

Kims eget förmodade svar till Obama kom i samband med att landets sjö- och flygstyrkor övade för att möta ett simulerat USA-angrepp.

Nordkoreas ledare har flera gånger använt bombastiskt och ibland rasistiskt språkbruk för att i ord angripa Barack Obama. Hot om diverse militära attacker har också förekommit, exempelvis efter att Sony Entertainment i fjol lanserade en Hollywoodkomedi om en mordkomplott mot Kim. Några amerikanska kritiker jämförde själva filmupplevelsen med "tortyr" medan andra var mer positiva.

TT-AFP

Publicerad: