Utrikes

Mejerichef överklagar melamindom

UTRIKES

Peking. Chefen för det mejeriföretag som stod i centrum för mjölkskandalen i Kina överklagade på söndagen domen på livstids fängelse.

Den 66-åriga kvinnan fälldes förra månaden för att ha "tillverkat och sålt falska och undermåliga produkter". Kvinnans advokat säger att överklagandet grundar sig på att bevisen mot henne inte är tillräckliga.

Sanlu, där hon satt som ordförande, var det första och största företaget som ertappades med att ha sålt mejeriprodukter spetsade med melamin, en kemikalie som får dem att framstå som mer proteinrika.

Över 300 000 barn har insjuknat efter att ha fått mjölk som gjorts på mjölkpulver utspätt med melamin. Minst sex barn har dött.

Den förra Sanlu-chefen och två andra personer har dömts till livstids fängelse för delaktighet i skandalen, som lett till att kinesiska mejeriprodukter runtom i världen har återkallats.

Två män dömdes till döden efter ha befunnits skyldiga till att ha äventyrat allmänhetens säkerhet, genom att tillsätta melamin i mjölk och sedan sålt den vidare till mellanhänder. En person har fått ett villkorligt dödsstraff - ett straff som rutinmässigt omvandlas till livstids fängelse. Andra inblandade i skandalen har dömts till fängelse i mellan två och 15 år.

TT-AFP

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes