Mordmisstänkt polis sköt kolleger

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. En tidigare polis i Los Angeles som misstänks för dubbelmord tros i dag också ha skjutit ihjäl en polis och skottskadat två andra. Den 33-årige expolisen är fortfarande på fri fot och beskrivs av flera amerikanska medier som beväpnad och mycket farlig.

Skotten mot poliserna i tjänst avlossades i Riverside och Corona i Los Angeles södra utkanter. Den ene av poliserna som besköts i Riverside dog av sina skador.

Två kvinnor sköts av en polispatrull under jakten på den mördande ex-polisen, uppger Los Angeles Times. Kvinnorna, som inte tros ha att göra med våldsvågen, träffades i handen respektive ryggen. De ska ha varit tidningsbud. Tv-bilder från platsen visade deras blå pickup full med kulhål.

33-åringen tros också ha skjutit ihjäl ett par i 30-årsåldern i staden Irvine i söndags. Bakom dubbelmordet anar polisen ett hämndmotiv. Kvinnan som sköts ihjäl i staden är dotter till en före detta polis, som efter att ha lämnat poliskåren blev advokat, rapporterar tv-kanalen KABC.

Enligt tidningen Los Angeles Times ska 33-åringen ha skrivit ett manifest på internet där han namngivit personer han vill ta livet av.

Han efterspanas nu i flera delar av storstadsområdet: Kern, Santa Barbara, Ventura, Los Angeles, San Bernardino, Orange, Riverside, San Diego och Imperial.

TT

Publicerad: