Ännu en kvinna sexanklagar Trump

USA. Medan den republikanske kandidaten Donald Trump dribblar runt om hur han tänker förhålla sig till resultatet i det amerikanska presidentvalet har ytterligare en kvinna trätt fram och anklagat honom för övergrepp och sexistiskt beteende.

"Vet du inte vem jag är, vet du inte vem jag är?" frågade Donald Trump den då 27-åriga Karena Virginia efter att han först gripit tag i hennes arm och sedan tafsat henne på brösten.

Händelsen ska ha inträffat 1998 i samband med US Open i tennis och på torsdagen hade nu 45-åriga Karena Virginia tillsammans med den i USA kända antidiskrimineringsadvokaten Gloria Allred kallat till presskonferens för att berätta om övergreppet.

"Kände skam"

Karena Virginia läste upp ett skriftligt uttalande om vad som enligt henne hade hänt för 18 år sedan efter att Trump - som vid tillfället var tillsammans med några andra män - pekat på henne och sagt:

"Hallå där, kolla den här. Den här har vi inte sett förut, kolla in benen"

– Som om jag var ett objekt snarare än en person, berättar Karena Virginia medan tårarna rinner och kamerablixtarna smäller mot henne.

Hon säger sedan att hon efter tafsandet och de sexistiska kommentarerna "kände skam" för att hon hade haft en kort kjol och höga klackar.

I och med Karena Virginias anklagelse är det nu sammanlagt tio kvinnor som har trätt fram och berättat om sexistiska övergrepp begångna av fastighetsmiljardären genom åren.

Kort efter Karena Virginias välbesökta presskonferens kom ett uttalande från Trumps kampanjstab där hennes anklagelser avfärdades som ett försök att ge Trumps rival, Demokraternas kandidat Hillary Clinton, extra stöd i valrörelsen.

"Kom igen nu. Väljarna är trötta på dessa cirkusartade upptåg och de vill inte ha de här påhittade historierna och deras tydliga syfte att gynna Hillary Clinton", hälsade Jessica Ditto, biträdande kommunikationschef i Republikanernas kampanjstab, i ett uttalande.

"Accepterar om jag vinner"

Trump själv var under torsdagen i delstaten Ohio där han dagen efter valdebatten mot Clinton fortsatte att tala med dubbla tungor om hur han tänker förhålla sig till resultatet av det amerikanska presidentvalet.

– Jag kommer helt fullt acceptera resultatet i detta viktiga och historiska val - om jag vinner, förklarade han under ett valmöte.

– Självklart kommer jag att acceptera ett rent valresultat, men jag förbehåller mig rätten att utmana eller rättsligt pröva ett resultat om det är tveksamt, fortsatte han.

I debatten mot Clinton - som var den sista dem emellan före valdagen den 8 november - ville Trump inte, till mångas häpnad, svara på om han kommer att acceptera valresultatet om han förlorar.

TT-AFP-Reuters

Publisert: