Boris Johnson: Sluta med struntpratet

Publicerad 2017-10-07

Storbritannien. Utrikesminister Boris Johnson är ännu en i Torypartiets topp som manar partiet att sluta upp bakom den ifrågasatta premiärministern Theresa May.

"Vi har just haft ett val och folk har fått nog av det här struntpratet. Slut upp bakom pm (premiärministern)", manar han på Konservativa partiets grupp på Whats App.

Johnson, som själv nyligen anklagades för att undergräva Mays ställning genom uttalanden om Brexit och Libyen, manar partiet att rikta sin kritik mot Labourpartiet och hålla sig till politiken, rapporterar BBC.

I veckan sade förre Toryministern Grant Shapps att May borde utlysa nyval till partiledarposten, och hävdade att han hade stöd av minst 30 parlamentsledamöter. Uttalandet i en BBC-intervju kom efter att May hållit tal under Tories årliga partikonferens i Manchester. Under talet hade Theresa May stora problem med hosta och fick återkommande pausa talet för att dricka vatten och försöka återhämta sig.

Boris Johnson skriver nu att folk som han talat med "tyckte hennes tal var bra och att vem som helst kan få en förkylning".

Tidigare slöt även partiets ledare i Skottland, Ruth Davidson upp bakom May. "Foga er och håll klaffen", var hennes budskap till Mays kritiker, enligt BBC.

TT

Följ ämnen i artikeln