Utrikes

Man dödad av tigrar på zoo

UTRIKES

Köpenhamn. En ung man har dödats av tigrar på Köpenhamns zoo, uppger dansk polis för nyhetsbyrån Ritzau.

Mannen hittades bland tigrarna vid halv åtta i morse. Personalen på djurparken kunde snabbt konstatera att han var död.

Enligt polisen har tigrarna kastat sig över mannen och dödat honom och har även ätit delar av honom, uppger tidningen Ekstrabladet.

– En teori kan vara att mannen klättrat upp över muren till djurparken, säger Henrik Orye vid Köpenhamnspolisen till Ritzau.

Det sker enligt nyhetsbyrån ganska ofta att folk smyger sig in djurparken på natten.

– Han måste ha kravlat eller hoppat över vallgraven in till området där tigrarna finns, säger Lars Borg till nyhetsbyrån Ritzau.

Djurparksdirektören Steffen Sträde vid Köpenhamns zoo har inte några detaljer kring hur mannen kom in till tigrarna, uppger Ritzau.

– Om man verkligen vill in kan man också ta sig in, säger han.

– Vi är inget fängelse.

Mannen, som var i 20-års åldern, blev biten i halsen, ljumsken, låret och ansiktet. Polisen utgår i från att det är fråga om självmord.

– Man måste ha faran klar för sig när man går in till så farliga djur, säger polisens talesman Lars Borg.

Mannens anhöriga har ännu inte kontaktats.

Om man likt mannen tagit sig in till tigrar finns det inte mycket att göra, berättar djurskötaren Rasmus Juel Ditlefsen från Knuthenborg Safaripark, för nyhetsbyrån Ritzau.

– En tiger kommer garanterat att tänka att människan är ett byte. Det ligger djupt i deras instinkt, de jagar för att döda.

När djurskötarna nådde mannen var han redan död.

– Du är byte i den sekund du kommer in till dem. Det spelar ingen roll om du är get eller människa, båda är föda för dem, säger Rasmus Juel Ditlefsen.

Tigrar blir aldrig tama, berättar han.

– Tigrar blir aldrig tama. Det är vilda djur. Även om jag skulle gå in till våra tigrar, som jag känner - och de känner mig - skulle de också döda mig direkt.

Onsdagens händelse är inte den första i sitt slag i Danmark. 2009 blev en före detta djurparksanställd dödad av tigrar på Naestveds zoo.

TT-Ritzau

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes