Utrikes

Över 200 döda i Syrien i går

UTRIKES

New York. Minst 214 människor - 124 civila, 62 regimsoldater och 28 rebeller - dödades i onsdags i Syrien enligt oppositionella aktivistgruppen Syriska människorättsobservatoriet, rapporterar AFP.

Dödstalet inkluderar 38 dödsoffer i Damaskus där väpnade rebeller drivit en våldsam offensiv. Däremot inte de tre medlemmarna av regimens innersta krets som dödades i en bombattack mot säkerhetstjänstens högkvarter.

Jordaniens kung Abdullah befarar att Syrienkrisen i värsta fall leder till att al-Qaida kommer över syriska kemiska vapen, sade han på onsdagen.

Han sade att attentatet mot den syriska ledningen visserligen var ett "enormt slag" mot president al-Assad men att det inte innebär att klockan klämtat än för regimen. Han varnade samtidigt presidenten för att denna har en sista chans att avvärja ett inbördeskrig, som sprider sig över hela landet.

– Det finns ingen återvändo från avgrunden.

Syriens president Bashar al-Assad befinner sig i kuststaden Latakia, hävdar oppositionskällor och en västerländsk diplomat på torsdagen, enligt Reuters.

al-Assad, som inte synts offentligt sedan bombdådet som dödade flera i hans närmaste krets, kontrollerar därifrån myndigheternas operationer. Det var oklart om al-Assad ska ha rest till orten före eller efter bombattacken.

TT-AFP-Reuters

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes