Utrikes

Turister delade om Parisdåden

UTRIKES

Paris. De är knappast de hårdast drabbade av veckans blodiga våldsdåd, men även Paris turister påverkas av de brutala attackerna. Vissa känner oro, andra framhåller att det bästa är att behålla lugnet och visa Parisborna sitt stöd.

Utanför Louvren i Paris står 25-åriga Ashley Estrana och 26-årige Blake Scott och fotograferar varandra framför museets välkända glaspyramider. De anlände på fredagen från USA. Trots de blodiga dåden mot satirtidningen Charlie Hebdo och den kraftigt upptrappade säkerheten i staden låter de sig inte oroas.

– Det handlar om att vara medveten om läget men avskräckas, säger Blake, men tillägger att amerikaner kanske tänker mer på risken för terrorattacker.

– Det är inte att vi är vana vid det, men det finns i medvetandet, fyller Ashley i.

En kort promenad bort ligger Notre Dame-katedralen där turister samlats för att ta bilder med den klassiska byggnaden. Bland dem är Rebecca och Lizzie, 23 respektive 24 år från London, som håller upp kameran med hjälp av en så kallad selfie-pinne.

– Vi var lite oroliga i går när det flög runt helikoptrar, säger Rebecca med hänvisning till de två gisslantagningarnas dramatiska slut.

Samtidigt medger Lizzie att deras resa egentligen inte påverkats.

– Fast det säger man ju samtidigt som alla vakter går runt med vapen.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes