Massgravar hittade i Syrien

Syrien. Två massgravar med dussintals kroppar har hittats i Raqqaprovinsen i Syrien. Bland offren finns både civila och syriska soldater som dödats av terrorgruppen IS.

Gravarna hittades med hjälp av information från boende i området, som gränsar till Turkiet. Personerna i gravarna uppges ha mördats, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Sana.

Arbetet med att plocka upp kropparna kommer att ta flera dagar, på grund av gravarnas "enorma storlek", enligt en källa från Syriska civilförsvaret. Det är oklart exakt när personerna dödats, men det har inträffat när IS kontrollerade provinsen, enligt Sana.

IS, som utropade ett "kalifat" i stora delar av Irak och Syrien 2014, har nu förlorat i princip hela det område som rörelsen tidigare kontrollerade.

Terrorgruppen har utfört en lång rad grymheter, bland annat massavrättningar och halshuggningar. I december 2014 hittades 230 kroppar i en massgrav i den syriska provinsen Dayr al-Zawr (Deir Ezzor). I juni 2015 dödades 200 civila, däribland kvinnor och barn, av IS i staden Kobane.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM

Syrien