Utrikes

Kroppar saknas än i Australien

UTRIKES

Sydney. Tre veckor efter de förödande bränderna i Australien saknas fortfarande minst 37 människor, enligt den australiska räddningstjänsten.

Brigadgeneral Michael Arnold, som leder räddningsinsatserna, i den hårt branddrabbade delstaten Victoria, sade på lördagen att han bedömde att fler mänskliga kvarlevor kommer att hittas efter den västra naturkatastrofen i Australien på 110 år.

En undersökningsdomare i delstaten har beordrat att mer än 1 000 områden i Victoria ska undersökas igen efter att mänskliga kvarlevor påträffats på platser som tidigare bedömts som avklarade.

– Undersökningsdomaren vill övertygas om att allt upptänkligt genomsökande har genomförts. Det är ingen lätt uppgift. Vi vet att 37 personer saknas fortfarande, och sannolikt kommer vi att påträffa kvarlevor under denna genomsökning, sade Arnold.

Sammanlagt 210 människor dog och tusentals blev hemlösa under den "svarta lördagen", den 7 februari, då förödande skogsbränder härjade i delstaten.

Inför den pågående helgen har det funnits oro för att eldar som fortfarande brinner i Victoria ska ta ny fart, eftersom väderförhållandena varit snarlika dem som rådde den 7 februari. Räddningstjänsten har dock hittills sagt att man har haft framgång och har kontroll över eldarna - men myndigheterna har också varnat för att mer hetta är på väg till regionen nästa vecka.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes