Utrikes

Syriska strider in i Libanon

UTRIKES

Tripoli. Artillerield från Syrien slog i dag ner i norra Libanon, där minst två människor dog och tio skadades.

Enligt vittnen ska strider ha brutit ut tidigt på morgonen mellan syriska armén och rebeller som befann sig på den libanesiska sidan av gränsen.

Syriska trupper har vid flera tillfällen gjort attacker mot rebeller över gränsen sedan revolten mot den syriska presidenten Bashar al-Assad inleddes i mars förra året. Den libanesiska regeringen hade på eftermiddagen inte svarat på överträdelsen.

Kina protesterade på lördagen högljutt mot USA:s "oacceptabla" försök att sätta press på landet för att få till en lösning av de låsta positionerna i Syrienfrågan. USA:s utrikesminister Hillary Clinton uppmanade i fredags deltagarna vid Syriens vänner-mötet i Paris att tvinga Ryssland och Kina att "betala ett pris eftersom de blockerar ett framåtskridande."

Kina och Ryssland har upprepade gånger med veto blockerat förslag i FN:s säkerhetsråd om att kräva den syriske presidenten Bashar al-Assads avgång. Båda staterna håller benhårt på principen att man inte ska lägga sig i andra staters interna angelägenheter.

TT-AFP-Reuters

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes