Dödlig moskéattack i Kabul

Afghanistan. Minst 14 människor har dödats och 36 personer skadats i attack mot en moské sent på tisdagskvällen i Afghanistans huvudstad Kabul.

Tre gärningsmän ska ha riktat attacken mot shiitiska pilgrimer som samlats för att fira Aashura, en av de viktigaste högtiderna i den shiitiska kalendern. En av de dödade ska vara en polisman bekräftar Sediq Sediqqi, talesperson för den afghanska regeringen.

– Tre gärningsmän öppnade eld, två dödades", sade Sediq Sediqqi i ett uttalande och konstaterade samtidigt att attacken var över.

Den tredje gärningsmannen ska fortfarande vara på fri fot.

Angriparna ska ha varit klädda i antingen polis- eller militäruniformer och ett okänt antal människor ska också ha tagits som gisslan, enligt det afghanska inrikesdepartementet. Säkerhetsstyrkor har evakuerat moskén, som är en av Kabuls största, och även genomsök byggnaden i jakten på den tredje gärningsmannen.

Attacken inleddes strax efter klockan åtta på kvällen lokal tid och enligt vittnesuppgifter ska först en explosion ha hörts, tätt följd av skottlossning. Polisen bekräftar att två granater ska ha detonerat i samband med dådet.

Ingen grupp har ännu tagit på sig ansvaret för attacken.

TT-Reuters

Publisert: