AP: Trump ljuger om möten med kvinnor

UTRIKES

USA. Donald Trump nekar till att ens ha träffat de kvinnor som anklagar honom för sexuella trakasserier, men det stämmer inte. Två av dem var med i hans tv-serie och han syns på bild med flera av de andra.

Nyhetsbyrån AP har faktagranskat vad den amerikanske presidenten i tisdags skrev på Twitter om "falska anklagelser och påhittade historier om kvinnor som jag inte känner och/eller aldrig har träffat."

Dagen innan hade tre kvinnor, som redan under presidentvalkampanjen fört fram anklagelser mot Trump, vid en presskonferens krävt att kongressen ska utreda hans beteende. De är några av de mer än dussinet kvinnor som anklagat den amerikanske presidenten för ovälkomna sexuella närmanden eller övergrepp.

Intervjuade Trump

Men det råder inga tvivel om att han träffat och känner flera av sina anklagare, oavsett om deras berättelser är sanna eller inte, skriver AP. Två av dem deltog i hans tv-show "The Apprentice". En annan kvinna var reporter på tidningen People och intervjuade Trump.

Flera andra kvinnor som vittnat om tafsande eller ovälkomna närmanden från Trumps sida finns på fotografier tillsammans med honom, enligt AP:s genomgång.

"Gällde bara tre"

Vita husets talesperson Sarah Huckabee Sanders har försökt förklara att Trump bara hänvisade till de tre kvinnor som trädde fram på presskonferensen, men det framgick inte av inlägget på Twitter, skriver AP.

En av de tre var deltagare i Trumps skönhetstävling Miss USA och en annan arbetade i Trump Tower. De omständigheterna är i sig inget bevis för att Trump verkligen träffat dem, men ingen har kunnat vederlägga deras redogörelser, eller anklagelserna från den tredje kvinnan, som hävdar att Trump tafsade på henne när de hamnat bredvid varandra under en flygresa på 1980-talet, skriver AP.

TT-AP