Julöl gav dansk polis fullt upp

Publicerad 2013-11-02

Köpenhamn/Århus. Folk "dricker tills de välter", säger dansk polis efter årets så kallade j-dag, då det extra starka julölet börjar säljas.

Runtom i Danmark rapporterar ordningsmakten om extra mycket att göra natten till lördag, bland annat fyllebråk och berusad bilkörning. I polisområdet Østjylland, Århus med omnejd, greps tre gånger så många personer som en vanlig helg.

– Det är många som har varit extremt fulla, särskilt sent på natten. De dricker tills de välter, säger polisens vakthavande Klaus Møller.

I Köpenhamn greps en man misstänkt för att berusad ha kört ihjäl en kvinna vid fyratiden på lördagsmorgonen. Polisen uppmanar vittnen att höra av sig, särskilt som det kan ha spelat in att en polisbil jagade den misstänkte 22-åringens bil när kvinnan kördes ned i korsningen mellan Stormgade, Tietgensgade och H C Andersens Boulevard.

Om det har samband med julölen är oklart, men polisen i Århus hamnade i fredags kväll också i ett ovanligt trafikdrama. En konstapel fick intrycket att han skulle bli överkörd av en så kallad tuktuk vid allén Dynkarken, och öppnade eld.

Tuktuk-föraren fortsatte köra, men omhändertogs några kvarter bort och konstaterades vara skottskadad.

TT-Ritzau