USA-helikopter kraschade vid gräns

Publicerad:
Uppdaterad:

Washington. En amerikansk militärhelikopter har kraschat nära gränsen till Nordkorea, uppger en sydkoreansk försvarskälla. Helikoptern, som enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap var av typen UH-60 Black Hawk, ska ha kraschat i området Cheolwon. Det fanns inga uppgifter om skadade människor, skriver AFP.

Sydkoreas president Park Geun-Hye besöker den 7 maj USA:s president Barack Obama i Vita huset. Syftet är att diskutera ekonomi och säkerhetsfrågor, bland annat hur hoten från Nordkorea ska bemötas, säger Vita huset.

Läget på Koreahalvön är spänt efter upprepade hot från Nordkorea om anfall med kärnvapen mot USA och dess allierade i regionen.

Nordkorea uttalade på tisdagen nya hotelser mot Sydkorea. Nordkoreas högsta arméledning krävde en ursäkt för att sydkoreanska demonstranter bränt dockor föreställande nordkoreanska ledare.

Annars hotade militärledningen i Pyongyang med att slå till hårt och utan förvarning mot alla krafter som sårar det nordkoreanska ledarskapets värdighet, enligt ett uttalande som förmedlades av nyhetsbyrån KCNA.

TT-Reuters

Publicerad: