Två nekar till indisk våldtäkt

New Delhi. Två av de män som anklagas för mord och våldtäkt på den 23-åriga läkarstudenten kommer inte att erkänna sig skyldiga. Det meddelade en advokat i dag.

Advokaten M L Sharma uppger att han ska företräda de två männen inför rätta och har träffat dem i häktet.

Om det är de två män som i går sades vara villiga att samarbeta med domstolen är inte känt. Ytterligare fyra är misstänkta för dådet, en av dem en 17-åring som på grund av sin låga ålder kommer att ställas inför en ungdomsdomstol.

I går utbröt tumult i rättssalen när över 150 personer tog dig in i salen som bara var avsedd för 30, förhandlingarna sköts därför upp till på torsdag.

Samtidigt kommer kritik från indiska läkare om beslutet att flyga den då svårt skadade kvinnan utomlands för vård. Enligt läkare som Reuters talat med var skadorna av sådan natur att det inte fanns någon mening med att skicka henne 400 mil med flyg till Singapore; resan gav bara familjen falska förhoppningar.

– Syftet var att hon skulle få bästa tänkbara vård, svarar ministern Harish Rawat, som inte anser att det var ett sätt för regeringen att undfly problemet.

TT-Reuters-AFP