Misstänkt våldtäkt i Uber-taxi

Publicerad:
Uppdaterad:

UTRIKES

Stockholm. En förare från det omdebatterade taxi-företaget Uber har gripits i Indien, misstänkt för att våldtagit en kvinna. Polisen säger att de kommer att ta till rättsliga åtgärder mot företaget.

Kvinnan säger att hon var på väg hem efter en middag när hon somnade i taxin. När hon vaknade upptäckte hon att föraren parkerat bilen på en avskild plats där han sedan överföll och våldtog henne. Trots dödshot om hon gjorde en polisanmälan, tog kvinnan ett foto på registreringsskylten, uppger polis.

Mannen greps på söndagen men polisen säger att de även kommer att vidta åtgärder mot företaget.

– Vår inledande undersökning har visat på tillkortakommanden hos det privata taxiföretaget, sade polischefen Deepak Mishra på söndagen, enligt AFP.

I taxin saknades gps, och ingen obligatorisk kontroll av föraren mot kriminalregistret hade gjorts.

Uber har även fått kritik i USA för hur förare kontrolleras. Företaget bad nyligen om ursäkt efter att en chef föreslagit att låta anställa privatdeckare för att kunna smutskasta journalister som undersökt företaget, skriver Reuters.

Trots skandaler har Uber, vars affärsidé bygger på att låta passagerare beställa taxiturer genom en app, lyckats säkra investeringskapital som värderar företaget till 40 miljarder dollar (runt 300 miljarder kronor).

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN