Utrikes

Politiker ger bort Stanfordpengar

UTRIKES

Washington. USA:s president Barack Obama och landets kongressledamöter har lovat att ge alla pengar de fått i kampanjbidrag av den bedrägerianklagade miljardären Allen Stanford till välgörenhet.

– Varenda litet mynt som har med honom att göra ska gå till välgörenhet eller användas på något sätt som kan hjälpa människor som skinnats av den här killen, säger den demokratiske senatorn Bill Nelson.

Stanford har frikostigt delat ut pengar till både demokrater och republikaner under de senaste tio åren. Mest fick Nelson som sedan 2000 tagit emot 45 900 dollar. Han följs av republikanen Pete Session med 41 375 och Barack Obama med 31 750 dollar.

Sammanlagt har 140 nuvarande och tidigare kongressledamöter fått pengar av Allen Stanford.

Stanford misstänks tillsammans med två av sina medarbetare ha svindlat till sig åtta miljarder dollar genom påstått värdefulla obligationer.

Den efterspanade miljardären har sedan en tid tillbaka befunnit sig på okänd ort men hittades på torsdagen av FBI-agenter i den amerikanska delstaten Virginia. Agenterna delgav honom misstanke om bedrägeriet men grep honom inte. Han måste dock lämna ifrån sig sitt pass.

TT-Reuters

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes