Äntligen utcheckat i Hongkong

Publicerad:
Uppdaterad:

Hongkong. Efter en veckas vitt omtalad karantän har de 280 gästerna och personalen på Metropark-hotellet i Hongkong till sist blivit utsläppta.

Hotellet stängdes av förra fredagen sedan det visat sig att en tidigare gäst, en mexikan, varit smittad av den ökända svininfluensan, A/H1N1. Den nu friskförklarade mannen fick dock lämna sitt sjukhus på fredagskvällen, varpå även karantänen lyftes från hotellet.

– Det är fantastiskt att få frisk luft, tjoade en portugis när han trängde sig igenom den väntande horden av journalister och fotografer.

Flera av gästerna har i telefonintervjuer och via internet vittnat till omvärlden över sin irritation över att sitta fast på hotellet.

– Jag tror att de flesta tycker att det här var lite för mycket, men myndigheterna måste väl göra det som de måste, konstaterade affärsmannen Kevin Ireland.

– Jag är säker på att alla känner att Hongkong har klarat av det första provet och att vi kan andas lite lättare. Vi har lyckats med vårt försök att hindra viruset att spridas, men det här innebär inte att vi kan slappna av, sade stadens hälsoansvarige, York Chow.

TT-AFP

Publicerad: