Publicerad:
Uppdaterad:

Knarkhandlarens hus stormat

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Jamaicansk polis har stormat Tivoli Gardens, den stadsdel där den efterlyste knarkhandlaren gömmer sig. Polis och gängmedlemmar har skjutit mot varandra, och det finns uppgifter om skadade och döda.

Med understöd av militären stormade polisen stadsdelen Tivoli Gardens under måndagseftermiddagen lokal tid. Tidningen Jamaica Observer rapporterade om högljudda explosioner och rökplymer från västra Kingston. Människor som flydde från området berättade om skottlossning mellan polis och gängmedlemmar, och vittnen säger sig ha sett att kroppar låg på gatan.

Skadade eller döda ska finnas både bland civila och bland poliser. Uppgifter om hur många saknades sent på måndagskvällen svensk tid.

Polisen rådde människor bosatta i Tivoli Gardens att stanna inomhus, och elektriciteten till området stängdes av.

Striden gäller Christopher "Dudus" Coke, stark man i stadsdelen Tivoli Gardens - men också utpekad för handel med narkotika och olagliga vapen.

USA har länge försökt få Coke utlämnad, men har inte fått gehör hos premiärminister Golding, som bland annat hävdat att anklagelserna bygger på uppgifter från olaglig avlyssning.

Golding har dock hamnat under hårt tryck sedan det avslöjats att han själv varit engagerad i att hyra in en amerikansk juristfirma till stöd för Coke. Han har tvingats att be om ursäkt i parlamentet och godkände i fredags att en utlämning görs.

Sedan dess har det varit spänt i Kingston.

På söndagen utlystes undantagstillstånd i Jamaica, och natten till måndagen trappades situationen upp när två poliser dödades och ytterligare sex skadades.

TT

Publicerad:
Publicerad: