Utrikes

Sjukhus i Donetsk träffat av granateld

UTRIKES

Ukraina. Ett sjukhus i det rebellkontrollerade Donetsk i östra Ukraina har attackerats av raketer och minst tre personer har omkommit.

Bara metrarna framför den pampiga trappan, som leder upp till det som ser ut som Sjukhus 27:s huvudentré, syns en stor krater. Flera fönster har krossats och en tung gallergrind svajar snett. Filmerna, som sprids på Youtube och Twitter, visar också hur skadade transporteras bort i tjutande ambulanser.

Sjukhuset ligger i ett område av staden som tidigare hamnat i korselden mellan ukrainska regeringstrupper och pro-ryska rebeller, det är ännu oklart vilken av sidorna som ligger bakom onsdagens attack.

Reuters reporter på plats säger att han sett tre livlösa kroppar utanför byggnaden och enligt vittnesuppgifter var det två raketer som träffade alldeles intill sjukhuset.

"Artilleribeskjutning inträffade vid lunchtid... Den träffade ett sjukhus", skriver de lokala myndigheterna på sin webbplats.

Ryska RIA, som citerar rebelledare, rapporterar om minst fyra döda.

Tidigare har den ukrainska militären uppgett att två av deras soldater dödats och 18 skadats under det senaste dygnet, samt att separatister ska ha avfyrat över 80 raketer under dygnet, skriver Reuters.

Den nio månader långa konflikten har hittills krävt långt över 5 000 människoliv, enligt FN.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes