Utrikes

Begravningsfölje anfölls av flyg

UTRIKES

Nigeria-Niger. Ett 40-tal människor som deltog i en begravning har dödats i ett flyganfall i Niger. Det är ännu oklart vilka som låg bakom bombningen, som skedde samtidigt som en offensiv mot den islamistiska extremistgruppen Boko Haram pågår.

Det oidentifierade stridsflyget attackerade begravningsföljet intill byn Abadams moské i tisdags. 27 personer skadades vid angreppet mot byn, som ligger nära gränsen till Nigeria. Nigeria tillbakavisar tidigare anklagelser om att landet skulle ligga bakom attacken.

– Offren var boende som deltog i en sorgeceremoni för en tjänsteman, säger en biståndsarbetare till AFP.

Nigeria, Kamerun, Tchad och Niger är för närvarande involverade i offensiven mot sekten Boko Haram. Sammantaget deltar 8 700 soldater.

Regeringstrupper i Nigeria meddelar samtidigt att man dödat mer än 300 Boko Haram-anhängare i offensiven, som den senaste veckan inriktats på att återta elva städer och byar.

Boko Haram ledare hotar att sabotera de parlaments- och presidentval som utlysts till den 28 mars i Nigeria. Valen, som ursprungligen skulle ha hållits den 14 februari, sköts upp eftersom Nigerias militär inte kunde garantera väljarnas säkerhet.

– Det här valet kommer inte att hållas även om vi är döda, säger Boko Haram-ledaren Abubakar Shekau i ett nytt videoklipp som gruppen spridit via sitt Twitter-konto.

TT-AFP-Reuters

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes