Prins Andrew avvisar sexbrott - igen

avAftonbladet

Stockholm. Brittiska hovet tillbakavisade i fredags med skärpa uppgifter om att prins Andrew haft sex med en minderårig. Och på söndagen var det dags igen, sedan tidningar publicerat nya uppgifter om fallet.

"Det förnekas med eftertryck att hertigen av York hade någon form av sexuell kontakt eller relation" med kvinnan, heter det i Buckingham Palaces nya kommuniké.

Att hovet överhuvudtaget väljer att kommentera är ovanligt, och det är närmast sensationellt att det sker två gånger.

Härvan är centrerad kring den amerikanska miljardären Jeffrey Epstein, bekant med Andrew och tidigare dömd för sexbrott.

Fyra kvinnor, kallade Jane Doe 1 till 4, försöker dra Epstein inför rätta för fler övergrepp. En av kvinnorna - "Jane Doe 3", som även namnges i många medier - hävdar att det handlar om en större sexhandelshärva. Flickor ska ha tvingats delta i orgier med mäktiga män, däribland prins Andrew, i London, New York och på Epsteins privata ö i Karibien.

Enligt hovet är anklagelserna "fabricerade och utan någon som helst grund". Mail on Sunday och Sunday Mirror noterar förnekandet i stort uppslagna och detaljerade artiklar om fallet, som delvis bygger på domstolshandlingar inlämnade i Florida.

Andrew är drottning Elizabeths näst yngste son. Han är femma i brittiska tronföljden.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM