Utrikes

Maskerade män sköt mot fransk polis

UTRIKES

Frankrike. Maskerade män har öppnat eld mot polis i den franska staden Marseille samtidigt som premiärminister Manuel Valls besöker staden. Ingen uppges dock ha skadats.

Polischefen i Marseille, Pierre-Marie Bourniquel, säger till Le Figaro att han själv var på väg till platsen efter de första uppgifterna om skottlossning. Han ska där ha slagit på sirenerna, varpå gärningsmännen öppnat eld mot hans bil med automatkarbiner, som enligt vittnen var av typen kalasjnikov.

– En riktig western, säger en upprörd lokal poliskälla till Le Figaro.

Skottlossningen tros ha handlat om en knarkuppgörelse. En skola i närheten har evakuerats, enligt stadens vice borgmästare som säger att man länge kämpat mot narkotikahandeln i staden.

Ingen uppges ha skadats, enligt franska nyhetsbyrån AFP.

Elitstyrkor inom polisen kallades dock genast till området, i en förort norr om staden som ligger vid Medelhavskusten. AFP:s fotograf på plats beskriver en polisinsats vid ett bostadsområde som är ökänt för att vara en knutpunkt för den lokala droghandeln.

Två grupper om mellan fem och tio personer tros ha varit inblandade i skottlossningen, enligt Le Figaro. Skottlossningen, och framförallt användningen av automatvapen, är en indikation på hur militära vapen blir allt vanligare bland kriminella i Frankrike, skriver tidningen.

Premiärminister Manuel Valls besöker Marseille under måndagen, ett besök som var planerat sedan tidigare.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes