Ja till fler bosättarhem efter mord

Publicerad:

Jerusalem. Israel låter sig inte avskräckas av mord, förklarade premiärminister Benjamin Netanyahu.

Som svar på massakern på en bosättarfamilj i går godkände han flera hundra nya bosättarhem.

Fem medlemmar ur en judisk bosättarfamilj begravdes i dag. Tusentals arga och upprörda sörjande följde dem till graven.

Premiärminister Benjamin Netanyahu höll i sin tur ett extra regeringsmöte för att få beslutet om bosättningar godkänt snabbt, knivmordet kommer inte att avskräcka Israel från byggen, sade han.

Flera hundra bostäder ska byggas inom bosättarblocken Gush Etzion, Maale Adumim, Ariel och Kiryat Sefer, sade Netanyahu, som är beroende av ortodoxa, bosättarpositiva politiker i sin regeringskoalition.

Den mördade familjen Fogel bodde i Itamar nära Nablus. Mördaren eller mördarna tog sig in deras hem och högg ihjäl föräldrarna och tre av deras barn. En tolvårig dotter var på kvällskurs och upptäckte de döda när hon kom hem.

De senaste dagarna har läget varit mycket spänt på den palestinskstyrda, av Israel ockuperade Västbanken. I måndags sköt israeliska soldater skarpt mot palestinier som drabbade samman med bosättare nära Nablus.

Några timmar efter morden fördömde palestiniernas president Mahmud Abbas "alla våldshandlingar mot civila, oavsett vem som utfört dem eller deras motiv".

Netanyahu sade till Abbas i telefon att uttalandet inte var nog kraftfullt och att det måste bli ett slut med uppvigling mot israeler i palestinska skolor, moskéer och medier.

TT-Reuters

Publicerad: