Twitterförbud inför Thailandsval

Publicerad:
Uppdaterad:

Bangkok. Stopp för politiskt twittrande, valmöten och alkohol.

Så såg det ut när Thailand gjorde sig redo för söndagens parlamentsval.

Det har varit spänt inför valet, som hålls drygt ett år efter att Bangkok skakades av våldsamheter när oppositionella drabbade samman med militären. 170 000 poliser har kommenderats ut vid vallokalerna för att stävja bråk.

Thailands rivaliserande politiska rörelser körde under lördagen sista minuten-kampanjer i hopp om att locka väljare. Både "rödskjortorna", som är anhängare till den avsatte premiärministern Thaksin Shinawatra, och "gulskjortorna" genomförde manifestationer under dagen i huvudstaden.

Efter klockan sex på lördagskvällen lokal tid var all valrörelse förbjuden och det var stopp för politisk aktivitet på Twitter och Facebook. Den som bryter mot förbudet riskerar fängelse eller böter. Dessutom är försäljning av alkohol inte tillåtet fram till söndag midnatt.

Opinionsmätningar visar att det största oppositionspartiet Puea Thai-partiet, allierat med Thaksin Shinawatra och med hans yngre syster Yingluck Shinawatra i spetsen, leder över premiärminister Abhisit Vejjajivas Demokratiska partiet. Därmed tros Yingluck Shinawatra bli Thailands första kvinnliga premiärminister.

TT-AFP-Reuters

Publicerad: