Putin och Trump ser fram mot möte

Publicerad:

USA. Rysslands president Vladimir Putin har ringt och gratulerat Donald Trump. De båda herrarna kom överens om att verka för ett "konstruktivt samarbete", vilket även inkluderar att bekämpa terrorism, meddelar Kreml.

Under samtalet var Rysslands president och USA:s blivande dito eniga om att de båda länderna bör "återgå till ett pragmatiskt, ömsesidigt gynnande samarbete, som ligger i båda ländernas intresse, vilket även stabilitet och säkerhet världen över gör", som det uttrycktes i Kremls uttalande efter telefonsamtalet.

De båda ska också ha uttryckt önskemål om att få träffa varandra öga mot öga, men fram till dess ska de fortsätta att hålla telefonkontakt.

Putin underströk också att dialogen mellan de båda länderna ska bygga på ömsesidig respekt och att de inte lägga sig i varandras interna angelägenheter, enligt uttalandet från Kreml.

Under den amerikanska valrörelsen förklarade Donald Trump bland annat att han vill närma sig Rysslands president och han kallade Vladimir Putin för en bättre ledare än president Barack Obama.

TT-Reuters

Publicerad: