USA: Syriska regimen är barbarisk

UTRIKES

Syrien. USA:s FN-ambassadör Samantha Power gick hårt åt den syriska Assad-regimen, Ryssland och Iran när hon talade om de senaste dygnens händelser i Aleppo i FN:s säkerhetsråd.

– Era styrkor och ombud utför dessa brott. Era tunnbomber och granatkastare och luftattacker har gjort att tiotusentals civila har ringats in i er snara som hela tiden dras åt, sade hon.

Hennes tal, där hon säger att de tre FN-medlemsstaterna borde känna skam men i stället verkar ha fått nytt mod att planera nästa anfall, har spridits flitigt på sociala medier.

– Finns det ingen barbarism mot civila, ingen avrättning av ett barn, som berör er på djupet? Som skrämmer er lite? sade hon.

Samantha Power talar med återhållen vrede om Aleppo och säger att det som sker där nu kommer att befläcka vårt kollektiva samvete i decennier.

– Aleppo kommer att sälla sig till de händelser genom världshistorian som definierar modern ondska . . .  Halabja, Rwanda, Srebrenica och nu Aleppo, sade hon.

Mötet i FN-rådet var sammankallat på grund av rapporter om att dussintals civila barn, kvinnor och män, har dödats i regeringsstyrkornas framstöt för att ta tillbaka rebellkontrollerade områden.

TT