Nu finns Googles glasögon i butik

Stockholm. I dag ges för första gången chansen att köpa Googles egna glasögon.

Det som behövs: 1 500 dollar (cirka 10 000 svenska kronor) och att köparen är väldigt snabb - antalet är nämligen begränsat.

Under bara en dag kommer glasögonen att finnas till försäljning för allmänheten. De har tidigare bara funnits tillgängliga för vissa utvalda personer men kan nu köpas med start klockan 15 svensk tid. Kravet på köparen är att han eller hon är över 18 år och från USA.

De smarta glasögonen låter användaren fota, ringa videosamtal eller chatta med vänner. Allt som görs kan också publiceras direkt på internet, vilket också väckt kritik och frågeställningar om integritet.

Glasögonen har hittills förbjudits i USA i samband med bilkörning, på biografer, strippklubbar, restauranger och sjukhus.

Hur många glasögon som finns till försäljning vill inte företaget avslöja, klart är däremot att de är tänkt att massproduceras senare i år.

I skuggan av försäljningen meddelar samtidigt Google att man uppdaterar sin policy kring e-posthantering. Alla användare av Gmail får nu sin e-post analyserad vilket betyder att riktad reklam kan skickas till användaren. Google har dessutom köpt företaget Titan Aeorospace för okänd summa. Företaget utvecklar drönare som Google avser att använda för att ta flygbilder.

TT

Publisert: