Publicerad:
Uppdaterad:

30 döda i pakistanskt attentat

Publicerad:
Uppdaterad:

Charsadda. En sprängladdning exploderade på tisdagen mitt i folkmassan i centrum av samhället Charsadda i nordvästra Pakistan och tog minst 30 människors liv. Attacken var den tredje i landet på lika många dagar.

Självmordsbombaren sprängde sin bil på en marknadsgata kantad av fruktstånd. Detonationen slet taken av kringliggande butiker och spred blod och bråte vida kring.

– Jag höll på att handla och skulle sedan stänga min affär. . . plötsligt kom en enorm smäll, berättade butiksägaren Hazrat Ali som fick splitter i bröstet och pannan.

– Det var rök och mörker överallt. Jag förlorade medvetandet.

Charsadda ligger i nordvästra gränsprovinsen, nära de svårtillgängliga bergsområden längs den afghanska gränsen som är starka fästen för talibanerna.

Provinsens informationsminister sade efteråt att "minst 30 människor dog i explosionen i Charsadda och över 100 skadades". Alla offren var enligt polisen civila. Minst sex fordon, två av dem bussar, demolerades. Charsadda ligger nära Peshawar, som är landsdelens största stad, och flera skadade fördes också dit till sjukhus.

Det pakistanska klanbältet nära gränsen till Afghanistan har av amerikanska företrädare kallats världens farligaste område och utpekats som fristad för terrornätverket al-Qaida.

TT-AFP

Publicerad:
Publicerad: